Wat zoek jij in een uitvaartverzekering?

Een uitvaart is zeer persoonlijk. Je wil dat jouw afscheid bij jou en je naasten past. Om zeker te zijn dat jouw uitvaart aan je wensen voldoet, is het belangrijk om je uitvaartverzekering hierop aan te passen. Er zijn veel verschillende mensen en ook veel verschillende soorten verzekeringen. Wees dus goed voorbereid. Daarom moet je van te voren een uitvaartverzekering vergelijken alvorens je met een aanbieder in zee gaat.

Een zorgeloos afscheid

Het overlijden van een naaste heeft altijd een enorme impact. Vandaar willen veel mensen dat in deze zware tijd de overige zorgen uit handen worden genomen. Voor deze mensen is de naturaverzekering de meest geschikte uitvaartverzekering. Bij de naturaverzekering wordt de uitvaart en alles wat daar bij komt kijken vergoed. Het grote voordeel aan deze verzekering is dat de verzekeraar veel taken op zich neemt. Denk hierbij aan rouwkaarten, vervoer en de koffietafel achteraf.

Persoonlijk en flexibel

De uitvaart is ook een laatste kans voor een eerbetoon aan je dierbare. Veel mensen willen dan ook alles tot in de puntjes uitwerken. Voor deze mensen is de kapitaalverzekering of de natura sommenverzekering het meest geschikt. Bij deze vormen van uitvaartverzekering wordt de uitvaart niet vergoed, maar krijgen de nabestaanden een geldbedrag overgemaakt. Dit kunnen ze naar eigen inziens besteden. Het verschil tussen de kapitaalverzekering en de natura sommenverzekering is dat je bij de natura sommenverzekering verplicht bent het geld aan de uitvaart te besteden. Omdat de verzekeraar de uitvaart dus niet regelt, geven deze verzekeringen enorm veel vrijheid om de uitvaart naar wens uit te werken.

Het beste van beide werelden

Spreken allebei deze vormen van verzekeren jou aan? Dan kun je middels een combinatie uitvaartverzekering profiteren van het beste van beide werelden. Een combinatieverzekering is, zoals de naam doet vermoeden, een combinatie van een natura- en een kapitaalverzekering. Bij een combinatieverzekering wordt de uitvaart vergoed, maar is er ook extra kapitaal beschikbaar om de uitvaart meer te personaliseren.

Kijk en vergelijk

Om jouw uitvaart helemaal passend te maken, moet je dus ook een uitvaartverzekering kiezen die bij jouw persoonlijkheid past. Wil je je nabestaanden ontzorgen, neem dan een naturaverzekering. Heb je je uitvaart van A tot Z uitgestippeld, denk dan aan een kapitaalverzekering.

Afspraak maken?

Contact opnemen