Persoonlijke lening afsluiten

De persoonlijke lening, ook wel een PL genoemd is een vorm van aflopend consumptief krediet voor particulieren die aan het begin van de jaren '60 van de vorige eeuw is opgekomen. Een groot verschil  dan bij een doorlopend krediet  is dat bij een persoonlijke lening afsluiten de reeds afgeloste bedragen niet opnieuw kunnen worden opgenomen. Wanneer u eenmalig een grote uitgave gaat doen, zoals de aanschaf van bijvoorbeeld een auto, boot of caravan? Dan is een persoonlijke lening afsluiten heel geschikt voor u. U kunt precies het bedrag lenen, wat het aan te schaffen object kost, tegen een vaste lage rente en met een vaste looptijd. Dit voorkomt onnodige verrassingen en kunt u direct van uw aankoop genieten. Een persoonlijke lening afsluiten is vaak een makkelijke manier van lenen en lijkt enigszins op een Doorlopend Krediet. De persoonlijke lening kan variëren in looptijd en rentepercentage. Vaak leent u tegen een wat lagere rentepercentage dan gemiddeld.

De voorwaarden horen in een financiële bijsluiter te staan. Geld lenen voor een auto, een lening voor een keuken of zelfs geld lenen voor een vakantie doet men vaak door een persoonlijke lening af te sluiten. U ontvangt direct het geleende geld en de terugbetaling is duidelijk in termijnen met vaststaande looptijd en rente. Bij de aanbieders op deze site kunt u geheel vrijblijvend online offertes opvragen voor uw persoonlijke lening. U dient dan wel te letten op de voorwaarden en het rentepercentage.

Een persoonlijke lening afsluiten is een vorm van een aflopend krediet

Bij een persoonlijke lening afsluiten leen je een van tevoren vastgesteld bedrag dat je binnen een bepaalde looptijd weer moet aflossen. Het rentepercentage van een persoonlijke lening afsluiten staat gedurende de hele looptijd vast en je betaald in vaste termijnen terug. Het is niet mogelijk om geld op te nemen dat je net hebt afgelost waardoor het een stuk minder flexibel is dan een doorlopend krediet maar je weet wel waar je aan toe bent. De hoogte van de lening hangt af van je inkomen en je persoonlijke omstandigheden. Een persoonlijke lening afsluiten wordt vaak afgesloten bij het eenmalig aanschaffen van een duur goed. Een persoonlijke lening afsluiten wordt altijd gebaseerd op de persoonlijke situatie van de persoon die de lening aanvraagt. Bij de persoonlijke lening afsluiten staat het bedrag van de geldlening altijd van te voren vast.

Tussen de looptijd van de lening door zullen er dus geen veranderingen meer plaatsvinden. U weet exact waar je aan toe bent, want de looptijd staat bij het afsluiten van de persoonlijke lening vast. Daarnaast staat ook de rente van de persoonlijke lening vast. Bij een persoonlijke lening leent u dus een van te voren vastgesteld bedrag waarvan bij het afsluiten de hoogte van de rente en de looptijd al vast staat. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u altijd precies weet waar u aan toe bent. De rente bij het afsluiten van een persoonlijke lening is - bij dezelfde kredietverstrekker - wel hoger dan de rente bij het afsluiten van een doorlopend krediet.

Wat is een persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening afsluiten  leen je een grote som geld voor eenmalige dure aanschaf. Er wordt samen met de kredietverstrekker een bedrag vastgesteld. Hierbij komen ook afspraken over looptijd en het bedrag van de maandelijkse aflossing. De Persoonlijke Lening is dan ook een vorm van een aflopend krediet. Het rentepercentage van een persoonlijke lening staat gedurende de gehele looptijd vast. Deze rente wordt in vasten termijnen terug betaald. Daarnaast het is het niet mogelijk om geld op te nemen dat je net hebt afgelost waardoor het een stuk minder flexibel is dan een doorlopend krediet waarbij tussentijdse opnamen wel mogelijk is.

Waarom een Persoonlijke lening afsluiten?

Met een persoonlijke lening betaal je dus een vast maandbedrag. Door van te voren alles vast te stellen is het complete bedrag aan het einde van de lening ook direct afgelost. Het krediet bij de persoonlijke lening is dus relatief stabiel. Bij een persoonlijke lening is het dus heel gemakkelijk om producten of diensten van een korte of beperkte levensduur af te sluiten. De looptijd van de persoonlijke lening kan net zo lang duren als de looptijd van het product of de dienst.

Afspraak maken?

Contact opnemen