Waarom is het belangrijk om een brandverzekering af te sluiten?

We hebben er allemaal wel eens van gehoord, een brandverzekering. Soms wordt het ook wel een woonverzekering genoemd, maar wat houdt het allemaal in? Je denkt misschien dat het overbodig is en je alleen maar geld kost elke maand, maar er wordt ook gezegd dat het belangrijk is om een brandverzekering af te sluiten. Maar waarom is het belangrijk om een brandverzekering af te sluiten? Lees snel verder.

Wat is een brandverzekering?

Een brandverzekering, ook wel woonverzekering genoemd, is een verzekering voor je spullen als er sprake is van brandschade. Voorheen werd dit ook wel een inboedelverzekering of een opstalverzekering genoemd. Er is wel een verschil tussen een inboedelverzekering, opstalverzekering en een brandverzekering. Wanneer je een inboedelverzekering of opstalverzekering afsluit ben je voor veel meer verzekerd dan wanneer je alleen een brandverzekering of woonverzekering afsluit. Maar wat wordt er nu allemaal verzekerd bij een brandverzekering? Wanneer er brand uitbreekt en spullen verbranden wordt dit natuurlijk verzekerd, maar ook je spullen die beschadigen, kapot gaan of in vlammen opgaan tijdens het blussen van de vlammen en schade door de rook- en roet wordt door je verzekeraar vergoedt bij een brandverzekering.

Waarom is een brandverzekering belangrijk?

Je weet van tevoren natuurlijk niet of je brand krijgt in je huis. Je hoeft zelf nog niet eens de veroorzaker te zijn, dit kan bijvoorbeeld ook de natuur zijn wanneer er sprake is van bliksem. Maar ook wanneer de buren brand hebben en dit overslaat naar jouw woning worden je spullen vergoedt. Wanneer er sprake van brand is, kan dit dan ook alles verwoesten en al je spullen beschadigen of zelfs in vlammen op laten gaan. Bovendien kan er ook brand ontstaan door kortsluiting, doorbranding of oververhitting. Dit gebeurd dan ook makkelijk. Laat je bijvoorbeeld je oplader in het stopcontact zitten als je het huis verlaat? Dan is er al de kans dat er brand kan ontstaan door kortsluiting of doorbranding van het snoer. Brand is dan onverbiddelijk en hier heb je dan zelf geen invloed meer op. Wanneer je een brandverzekering hebt afgesloten ben je zelf verantwoordelijk geweest voor de kortsluiting, doorbranding of oververhitting. Wanneer er alleen sprake is van kortsluiting, doorbranding of oververhitting wordt dit niet gezien als brand en dus ook niet vergoed. Maar wanneer het wel zover komt en dus leidt tot een brand, dan worden de gevolgen daarvan en dus je spullen wel vergoed. Kortom, het is zeker verstandig om een brandverzekering af te sluiten. Je weet tenslotte nooit wanneer je last zult hebben van brand en hoeveel spullen het zal gaan verwoesten. Het gevaar van brand zit in een klein hoekje en even een stekker in het stopcontact kan al leiden tot kortsluiting, doorbranding of oververhitting, wat uiteindelijk weer kan leiden tot een brand. Als dit dan het geval is, wat natuurlijk niet te hopen is, dan is het maar fijn dat je je spullen vergoed krijgt van de verzekering. En dan is het ook zeker dat maandelijkse bedrag waard. Het advies is dan ook zeker om een brandverzekering af te sluiten of een uitgebreidere verzekering.

Afspraak maken?

Contact opnemen